Werken in de catering; iets voor jou?

De cateringmedewerker: van maaltijden bereiden tot gasten helpen

Samen met je collega’s vorm je een hecht team en til je de cateringervaring van de gasten naar een hoger niveau. Dit doe je niet alleen door het bereiden van maaltijden; jouw taken reiken veel verder. Als gastvrouw of -heer sta jij gasten te woord en help je hen bij het maken van de juiste keuze uit het heerlijke assortiment. Daarnaast ben je als cateringmedewerker verantwoordelijk voor het onderhouden van de koffieautomaten en help je mee met het samenstellen van het menu. De hygiëne in de keuken mag natuurlijk ook niet vergeten worden. Je zorgt er daarom ook voor dat er hygiënisch wordt gewerkt en het schoon is.

Bedrijfscatering: is dat bijzonder?

Één van de aspecten die werken in de catering zo aantrekkelijk en bijzonder maakt, is de constante dynamiek. Dit is natuurlijk afhankelijk van de locatie waar je werkt, maar op veel locaties komen dezelfde uitdagingen voorbij. Bedrijven hebben vaak strakke pauzetijden, waardoor de medewerkers van de organisatie niet te lang op hun eten willen wachten. Op, en net voor die piekmomenten, kan er een hoge werkdruk ontstaan. Door gestructureerd te werken en goed te plannen zorg jij er als cateringmedewerker voor dat alle gerechten op tijd geserveerd kunnen worden.

Teamwork en flexibiliteit: belangrijke eigenschappen cateringmedewerker

In een omgeving waar piekmomenten ontstaan, is flexibiliteit en tegen enige druk kunnen cruciaal. Bij een baan in de catering is een goede samenwerking ook essentieel om te kunnen omgaan met onverwachte situaties.  Planning skills en een groot verantwoordelijkheidsgevoel zijn belangrijk om de juiste gerechten op het juiste moment te bereiden.  Daarnaast is gastvriendelijkheid één van de belangrijkste eigenschappen die je als cateringmedewerker dient te bezitten. Je moet het vak leuk vinden en er een beetje feeling voor hebben!

De cateringbeheerder: verantwoordelijk van uitvoering tot planning

Als cateringbeheerder draag je meer verantwoordelijkheid dan de cateringmedewerkers. Je hebt niet alleen operationele verantwoordelijkheid, maar zorgt ook voor  de planning en het inkoopbeheer. Het samenstellen van nieuwe menu’s wordt samen met de medewerkers opgepakt. Als cateringbeheerder ben je het aanspreekpunt van de cateringmedewerkers én contactpersonen van de opdrachtgever en zorg je ervoor dat alles op rolletjes loopt.

Baan in de catering iets voor jou?

Werken in de catering vraagt om een combinatie van verschillende vaardigheden en passie voor service. Weet jij raad met werken in een  dynamische omgeving en  zijn teamwork en flexibiliteit  jou op het lijf geschreven? Dan is een baan in de catering de juiste uitdaging voor jou! Enthousiast geworden na het lezen van dit artikel? Bekijk dan hier alle cateringvacatures binnen ICS Groep en wellicht ga je binnenkort bij ons aan de slag!