De wereld van ICS

Werken als schoonmaker; is dat iets voor mij?

Werken bij een schoonmaakbedrijf, dat is misschien wel iets voor jou. Jouw eigen huis ziet er namelijk uit om door een ringetje te halen. Een verzorgde woonkamer, blinkende badkamer, smetteloze keuken… een net huis is een huis waarin je je goed voelt. Dat weet jij maar al te goed. Ben jij die aanpakker die pas tevreden is als alles glimt en er geen wolkje stof meer te bekennen is? En ben je benieuwd naar de mogelijkheden en naar het salaris dat je als schoonmaker verdient? We vertellen je er alles over.

Werken als schoonmaker

In kantoren, schoolgebouwen, bij woningcorporaties en op stations. Schoonmakers zijn overal nodig. Je stofzuigt de vloeren, poetst het meubilair, leegt de prullenbakken en maakt de toiletten schoon. Vuil, stof, kruimels… jij ruimt alles op en zorgt er samen met je collega’s voor dat de ruimte weer spic en span is. Een essentieel beroep, want dankzij jou werken en leven mensen in een schone, gezonde omgeving. Voor werken in de schoonmaak heb je in de meeste gevallen geen speciale opleiding nodig. Wat je wél nodig hebt? Een gezonde portie doorzettingsvermogen en oog voor detail. Je bent nauwkeurig, weet van aanpakken en geeft aan je leidinggevende door wanneer er iets kapot is of als er andere problemen zijn. Zo houd je de locatie tiptop in orde. Herken jij je hierin? Bij ICS Groep hebben we diverse vacatures beschikbaar voor gemotiveerde schoonmakers zoals jij.

Wat verdient een schoonmaker?

Ook niet onbelangrijk: wat is nu precies het salaris van een schoonmaker? Als werknemer bij een schoonmaakbedrijf staat je salaris beschreven in de CAO Schoonmaak- en Glazenwassersbedrijf. Ben je 21 jaar of ouder? Dan verdien je vanaf 1 april 2023 per uur een brutoloon van minimaal 12,15 euro. Dat komt bij een fulltime baan neer op een minimaal bruto maandsalaris van ongeveer 2.114 euro

Jouw salaris groeit door

Werk je langer bij hetzelfde schoonmaakbedrijf, dan wordt het salaris waar jij als schoonmaker recht op hebt bovendien hoger. Dit hangt namelijk af van het aantal jaar dat je bij het schoonmaakbedrijf in dienst bent. Na vier dienstjaren is het bruto basisuurloon 13,87 euro. Daarnaast ontvang je ook nog vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering.

Werken als schoonmaker bij ICS Groep

Ben jij op zoek naar een baan als schoonmaker? Dan  ben je bij ICS Groep aan het juiste adres. ICS is een van de grootste schoonmaakbedrijven van Nederland. Door heel het land hebben we verschillende vacatures, zowel fulltime als parttime. Wat we te bieden hebben? Een afwisselende werkomgeving, flexibele werktijden en een fijn team om in te werken óf juist veel zelfstandigheid. Daarnaast zijn bij ons de lijntjes kort en hebben we veel aandacht voor de ontwikkeling van onze medewerkers. In onze eigen ICS Academy verzorgen we basisopleidingen en verschillende klantspecifieke opleidingen en trainingen. Zo sta jij écht in je kracht.
  • Een afwisselende werkomgeving
  • Een fijn team om in te werken of juist veel zelfstandigheid
  • Flexibele werktijden
  • ICS Academy

Het salaris van een schoonmaker bij ICS

Bij hard werk hoort een passend salaris. Bij ICS bieden we je een salaris conform de CAO, vakantiegeld én een eindejaarsuitkering. En draag je andere schoonmakers aan die bij ICS komen werken? Dan mag je als bedankje ook nog rekenen op een mooie bonus.
  • Een salaris conform de CAO
  • Vakantiegeld
  • Een eindejaarsuitkering
  • Een mooie bonus als je andere schoonmaaktoppers kent die bij ICS willen komen werken

Neem contact op

Nieuwsgierig geworden naar een baan in schoonmaak bij ICS? Of heb je vragen? Stuur ons een berichtje. Dan hoor je snel van ons!