Nieuwsbericht

‘’Ons’’ station Klimmen-Ransdaal verkozen tot mooiste station van Nederland

Uit een onderzoek van NS en ProRail onder 85.000 reizigers is station Klimmen-Ransdaal met een 8,3 verkozen tot het meest gewaardeerde station van ons land. Het station wordt op de voet gevolgd door de stations in Schin op Geul (8,2) en Valkenburg (8,1). We zijn ontzettend trots dat de volledige top 3 gevormd wordt door stations waarvoor wij het schoonmaakonderhoud verzorgen.

De stationsbelevingsmonitor (SBM)

Elk jaar wordt er een onderzoek uitgevoerd onder reizigers van alle stations in Nederland, waarin hen wordt gevraagd naar hun waardering van de stations. De onderzoeksmethode is ontwikkeld door NS Stations en ProRail om de impact van verschillende maatregelen op de stationsbeleving van reizigers te kunnen meten.

Schoon en veilig de basis

Alle stations uit de top 3 beschikken over een prachtig monumentaal stationsgebouw met terras en bevinden zich in het Zuid-Limburgse Heuvelland. Uiteraard spelen die onderdelen mee in de positieve beoordeling van de stations. Daarnaast gaf Femke Woudstra, Directeur Stationsmanagement en Exploitatie bij NS, vanmorgen in een interview met de NOS aan dat vooral de basis als belangrijk wordt ervaren; de reiziger wenst een schoon en veilig station. Ook Ron Lenssen, Stationsmanager bij NS, geeft aan dat het zijn belangrijkste taak is om te zorgen voor een schoon, heel en veilig station. Wij zijn blij om met onze diensten bij te mogen dragen aan de hoge reizigerswaardering van deze stations.

Benieuwd wat zij verder te vertellen hebben over de uitslag van het onderzoek? Luister hier het interview met Femke Woudstra (2:50:44 – 2:56:25) en Ron Lenssen (1:52:58 – 1:57:17).

Samenwerking NS Stations en ICS Groep

We werken intensief samen met NS Stations om de stationsbeleving van de reizigers te optimaliseren. Dit doen we al sinds 2012. Afgelopen jaar werd de samenwerking flink uitgebreid: het aantal te onderhouden stations steeg van 40 naar 138. Lees hier meer over de samenwerking.