Nieuwsbericht

Buddy Helpt Award voor collega Elisa

Afgelopen maandag is onze collega Elisa verrast door de gemeente Eindhoven met een welverdiende award voor haar inzet voor Buddy Werkt. Buddy Werkt is een initiatief van het UWV, Ergon en diverse gemeenten met het doel om werkzoekende 50-plussers en jongeren te helpen bij het vinden van een passende baan.

Vanaf de start zet Elisa zich vol enthousiasme in voor dit initiatief en ondersteunt zij werkzoekenden. Zij richt zich hierbij op de groep 50-plussers. Ieder kwartaal neemt ze iemand voor +/- 12 weken onder haar vleugels en staat ze klaar als persoonlijk aanspreekpunt. De gekoppelde werkzoekende kan in die weken bij haar terecht met vragen, om ervaringen uit te wisselen, maar ook voor hulp bij bijvoorbeeld het opstellen van een professioneel CV of de voorbereiding op een sollicitatiegesprek.

Elisa heeft zo al meerdere werkzoekenden geholpen om een leuke, nieuwe baan te vinden. Daar is niet alleen de Gemeente Eindhoven, maar zijn uiteraard ook wij als werkgever, ontzettend trots op. 50-plussers hebben bedrijven juist veel te bieden, omdat ze enorm veel ervaring hebben.

”50-plussers hebben enorm veel ervaring, maar lopen toch vaak een baan mis vanwege hun leeftijd. Soms kunnen ze niet meer exact hetzelfde werk doen als voorheen, maar dan gaan we samen kijken wat de andere mogelijkheden zijn. Bij Buddy Werkt neemt de werkzoekende zelf het initiatief, maar ze kunnen voor uiteenlopende vraagstukken en advies bij hun buddy terecht. Het is mooi om de werkzoekenden met volle enthousiasme op zoek te zien gaan naar een nieuwe baan en daar dan ook nog een bijdrage aan te kunnen leveren!”
Elisa Sneijers – Peperkamp