In gesprek met Roel Clevers

Manager ICT en KAM (Kwaliteit, Arbo en Milieu)

In gesprek met Roel Clevers

Hoe ben je bij ICS terecht gekomen?

“In 2001 ben ik gestart bij Price Cleaning in Venray. Price Cleaning is overgenomen door de AMC Groep, dat op haar beurt in 2017 weer werd overgenomen door ICS Groep. Bij die twee overnames ben ik meeverhuisd. Dus eigenlijk al vanaf 2001, maar formeel dus pas sinds 2017”.

Wat weet je nog van het sollicitatiegesprek?

“Tijdens mijn studie Facilitair management in Wageningen heb ik stage gelopen bij Price Cleaning in mijn woonplaats Venray. Dat was in de jaren 1999/2000, toen heb ik mij daar bezig gehouden met het millenniumprobleem en interne processen, dat waar we als bedrijf op moesten anticiperen. Na mijn stage en het afronden van mijn studie ben ik met een vriend een eigen bedrijfje begonnen. Maar na een half jaar kwam Price Cleaning met de vraag om bij hen in dienst te komen”.

Wat doe je precies bij ICS?

“Ik ben verantwoordelijk voor ICT binnen ICS Groep, zowel de hardware- als de softwarekant. Sinds vorig jaar hebben wij de software van Afas geïmplementeerd. Daar zijn we in maart 2020 mee begonnen, en sinds januari 2021 zijn we over gegaan naar Afas. De komende tijd worden steeds meer processen van ICS toegevoegd aan Afas zodat we meer vanuit een centraal ERP pakket kunnen werken en onze medewerkers allemaal direct toegang hebben. In samenwerking met onze leveranciers en door andere softwarepakketten ontstaan steeds meer geautomatiseerde stromen. In de nabije toekomst gaan we ook een klantenportaal beschikbaar stellen voor onze klanten. Een portaal waar onze klant zijn gegevens kan inzien, offerte- en inkoopaanvragen kan indienen en mogelijk ook deel kan nemen aan verbeterprojecten en implementatieprojecten die we gezamenlijk doen”.

Wat vind je van ICS als werkgever?

“Ik vind dat ik als medewerker veel vrijheid krijg om mijn eigen arbeidsproces in te richten. Er wordt veel vertrouwen gegeven en ICS in een enorm ondernemende organisatie. Dat vind ik persoonlijk erg fijn. Het door-ondernemen en door ontwikkelen en daar deel van uit mogen maken spreekt mij erg aan. ICS Groep is een familiebedrijf en dat merk je aan alles. Iedereen is dichtbij, iedereen is aanspreekbaar en je bent zelf ook een persoon binnen het bedrijf, niet alleen maar een medewerker”.

Wat zijn je ambities binnen ICS Groep?

“Mijn grote ambitie is het door ontwikkelen van het automatiseren van onze processen binnen ICS Groep. Schoonmaken op basis van big-data is onze toekomst, dat moet allemaal centraal georganiseerd worden. Naast ICT ben ik ook verantwoordelijk voor kwaliteit, arbo en milieu en daarmee onze certificeringen.  Ook hier houd ik me dus met onze processen bezig en de verbeteringen die hier te behalen zijn. De uitdaging is om al die processen de komende jaren verantwoord en succesvol door te ontwikkelen”.

We zorgen voor elkaar
We investeren in ontplooiing
We blijven continu verbeteren
We werken samen

Net als Roel Clevers klaar voor een nieuwe uitdaging bij ICS?

Bekijk onze vacatures

Vacatures