In gesprek met Ramon Gopie

Allround schoonmaker

In gesprek met Ramon Gopie

Hoe ben je bij ICS terecht gekomen?

“Toen ik in de jaren ‘90 vanuit Suriname in Nederland kwam, wilde ik graag aan de slag. Een vriend van mij werkte bij wat toen nog de PTT heette. Hij vertelde mij dat ze daar schoonmakers zochten. Ik zei, geef mij het nummer maar, zodat ik hen kan bellen. Zo ben ik in 1995 bij ICS terecht gekomen”.

Wat weet je nog van het sollicitatiegesprek?

“Dat was in Den Haag, in het gebouw van de PTT. Het was een gezellig gesprek met Jan Kersten. Er werd mij gevraagd of ik ervaring had in schoonmaken. Mijn antwoord was ‘nee, maar als ik thuis kan schoonmaken, kan ik het ergens anders ook’. ICS gaf me een paar maanden de tijd om te laten zien wat ik kon. Ik zeg nooit dat ik iets niet kan. Ik probeer het gewoon”.

Wat doe je precies bij ICS?

“Ik ben allround schoonmaker met jarenlange ervaring in het vak, maar vooral gespecialiseerd in het onderhoud van vloeren. Ik heb altijd alles met beide handen aangepakt. Ik houd van mijn werk en maak nog steeds met veel plezier schoon. Inmiddels geef ik ook leiding aan beginnende schoonmakers. Na bijna 26 jaar heb ik natuurlijk wel wat ervaring!”

Wat vind je van ICS als werkgever?

“ICS is een fijn bedrijf om voor te werken. Ik ken de vader van één van de huidige directeuren, Jan Vlemmix, nog. Het is een ècht familiebedrijf, ik ken ook bijna iedereen van de familie. Je merkt aan alles dat het een familiebedrijf is. Dat maakt het ook speciaal om er te werken”.

Wat zijn je ambities binnen ICS Groep?

“Ik ben nu 64 jaar, dus ik hoef niet zo lang meer. Ik blijf werken tot mijn 67 jaar en dan ga ik met pensioen. Dan ga ik genieten van andere dingen in het leven. Maar tot die tijd blijf ik met dezelfde inzet als in de afgelopen 26 jaar werken voor ICS. Sinds kort is modezaak H&M weer een klant van ICS, ook bij deze klant ben ik betrokken en zal ik me voor de volle 100% inzetten!”

We zorgen voor elkaar
We investeren in ontplooiing
We blijven continu verbeteren
We werken samen

Net als Ramon Gopie klaar voor een nieuwe uitdaging bij ICS?

Bekijk onze vacatures

Vacatures